- صفحه نخست
- تورها
- ویزا
- in coming tour
- گردشگری
- اطلاعات تماس
همه چیز درباره ویزا : سفر به سراسر دنیا همواره نیازمند مدارکی میباشد همانند : پاسپورت ، بیمه ،اجازه ورود به آن کشور و ...
که هر مسافر با استفاده از آن مدارک و اجازه نامه (ویزا - روادید ) میتواند به کشور مورد نظر سفر نماید ما در این مقاله سعی در معرفی تمامی این مدارک داریم .
ویزا و پاسپورت دو مقولهی متفاوت اما اسنادی مرتبط با یکدیگر هستند؛ که همواره در سفر به خارج از کشور به هر دو آنها نیاز خواهید داشت.
پاسپورت یا گذرنامه یکی از مدارک بین المللی است که دولت ها برای شهروندان خود صادر میکنند در واقع سندی است که هویت و تابعیت شما را تأیید میکند تا شهروندان آن کشور بتوانند با اجازۀ دولت مقصد، به کشور دیگری سفر کنند. معمولاً زمانی که از سفر نیز باز میگردید به پاسپورت نیاز دارید.
ویزای مسافرتیبه طور عمومی، ویزا برگه ایست که ضمیمۀ گذرنامه میشود و توسط کشوری صادر میشود که قصد سفر به آن را دارید.
در عین حال باید توجه داشت، گرفتن ویزا تضمین ورود به کشور مورد نظر نیست و افسران مهاجرت در مرزها میتوانند از ورود مسافران به دلایل مختلف جلوگیری کنند.
ویزاهای مسافرتی موقت هستند اما طول مدت آن به کشور مقصد و علت سفر بستگی دارد. معمولا ویزا به صورت یک مهر یا برچسب در خود پاسپورت مشخص میشود که همین دلیل به اشتباه گرفتن این دو سند با یکدیگر است.
به طور کل ویزا در مبادی ورودی هر کشوری، نشان میدهد هدف سفر شما چیست، چه مدت در آن کشور اقامت خواهید کرد و آخرین مهلتی که برای ورود به کشور مورد نظر دارید، چه تاریخی است.
نوع ویزا به علت اصلی سفر متقاضی به آن کشور بستگی دارد و هر کشور قوانین خاص خود را جهت اعطای ویزا به متقاضی را دارا می باشد. ویزاهای رایج عبارتند از : ویزای توریستی، تجاری، دانشجویی، اقامتی، کاری و ... لازم است بدانید اکثر ویزاها دارای یک تاریخ شروع ، یک تاریخ اتمام و یک مدت معین شده جهت اقامت هستند که مسافران باید در نظر داشته باشند که تاریخ سفرشان حتماً بین بازۀ شروع و اتمام ویزا باشد و مدت اقامتشان هم از زمان تعیین شده بیشتر نباشد.
بطور کل زمانی که ویزا را دریافت نمودید علاوه بر چک کردن نوع ویزا به دو عدد دیگر نیز باید دقت نمایید. یکی بازه زمانی که ویزای شما اعتبار دارد و دیگری تعداد روزی که شما اجازه حضور در ان کشور را دارید. زیرا ممکن است اعتبار ویزای شما دو ماه باشد ولی مدت اقامت شما را ۱۵ روز باشد، بنابراین بعد از ۱۵ روز حضور در کشور مقصد ، ویزای شما خود به خود باطل میگردد حتی اگر تاریخش هنوز معتبر باشد .
1- ویزای توریستی: برای کسانی که هدفشان از سفر گردشگری باشه
2- ویزای ملاقات دوستان و اقوام: برای اکثر کشورها نوع ویزای صادر شده برای این هدف مشابه مورد قبلی هست فقط مدارکی که به سفارت ارائه می کنیم قدری متفاوت هست و شانس گرفتن ویزا هم بیشتره.
3- ویزای درمان: برای معالجه و درمان در کشور مقصد
4- ویزای تجاری: برای انجام تجارت در کشور مقصد
5- ویزای عبوری یا ترانزیت : که مدتش خیلی کم هست و برای عبور از یک کشور برای رسیدن به کشور ثالث هست.
6- ویزای کار و تعطیلات (work & holidays visa): که به شما اجازه میدهد در ضمن گردش در کشور مقصد بطور محدود کار هم انجام دهید.
7- انواع دیگه ویزاها نظیر ویزای دانشجویی، ویزای مهاجرتی و … در دسته ویزاهای بلند مدت هستند.
1- ویزا یک بار ورود یا سینگل (Single visa): بعد از یکبار ورود و خروج اتوماتیک اعتبارش از بین میرود حتی اگر از نظر تاریخ و مدت هنوز اعتبار داشته باشد.
2- ویزا دو بار ورود یا دابل (Double visa): به شما اجازه میدهد در مدتی که ویزایتان اعتبار دارد دو بار وارد کشور مقصد بشوید.
3- ویزای چندبار ورود یا مولتیپل (Multiple visa): تا زمانی که ویزا از نظر تاریخ و مدت اعتبار دارد شما میتوانید به دفعات نامحدود به اون کشور سفر کنید و خارج بشید.
4- ویزای صفربار ورود: نوع خاصی از ویزای ترانزیت میباشد به اسم ویزای ترانزیت فرودگاهی (Airport transit visa). بعضی از کشورها حتی برای تعویض هواپیما در یکی از فرودگاه های ان کشور هم درخواست ویزا می کنند. با این نوع ویزا شما حق خارج شدن از فرودگاه حتی برای چند دقیقه رو هم ندارید و در حقیقت این ویزا مجوز خارج شدن از هواپیما، رفتن به سالن ترانزیت و سوار شدن به هواپیما به مقصد کشور بعدی میباشد.
اکثر کشورهای اروپایی و آمریکا چنین قانونی را برای دارندگان پاسپورت ایرانی دارند.
بیش از ۲۰۰ کشور دریافت نوعی ویزا را اجباری کردهاند؛ تا زمانی که مشخص نشود به کدام کشور میروید، از کدام کشور آمدهاید، علت سفر شما چیست و مدت اقامت مشخص نشود، نمیتوانیم با قطعیت در اینباره صحبت کنیم. بهتر این است که فرض کنید همیشه به پاسپورت و اکثر مواقع به ویزا هم نیاز دارید.